GRÜ, Dünya Sıralamasında İlerleme Kaydeden 32 Türk Üniversitesi Arasında Yer Aldı

URAP (University Ranking By Academic Performance) Araştırma Laboratuvarının  dünyada yer alan 2500 üniversitenin 2018-2019 yılı akademik performanslarını baz alarak yaptığı araştırmaya göre Giresun Üniversitesi bir önceki yıla göre ilerleme kaydeden 32 Türk üniversitesi arasında yer aldı.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsünde kurulduğu günden bu yana üniversitelerin performans değerlendirmelerini yapan ve temel amacı dünyadaki üniversitelere, akademik yayınlarının niteliğini ve miktarını yansıtan akademik performans göstergelerine dayanan bir sıralama sistemi geliştirmek olan URAP’ın, 2017-2018 yılında dünya üniversitelerini kapsayan

araştırmasında 2350. sırada yer alan Giresun Üniversitesi, 2018-2019 yıllarında 41 basamak yükselerek 2309. sıraya yerleşti.

URAP’ın son araştırmasına göre GRÜ’nün geldiği noktanın memnuniyet verici olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bilimsel araştırmalara her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ve bu yaklaşımlarının olumlu sonuçlarını da bu ve benzer araştırmaların ortaya koyduğunu söyledi. Giresun Üniversitesi olarak verdikleri eğitimin kalitesini her yıl arttırdıklarını, geleceğe dair yapılan yatırım programlarının da bu doğrultuda planlandığını ifade eden Rektörümüz, yaptıkları bilimsel, kültürel ve sportif çalışmalarla bu gayeye destek veren GRÜ ailesinin tüm fertlerine ve ayrıca, üniversitenin gelişimine katkıda bulunan dış paydaşlara teşekkür etti.