“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” Projesinde İlk Can Suyu Verildi

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında 06 Kasım 2018 Salı günü Bulancak ilçesi Paşakonağı yaylasında düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma işbirliği protokolü kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikme törenine Rektörümüzün yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Büyükavcı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Bahittin Murat Yakın, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Milli Eğitim Müdürü  Ertuğrul Tosunoğlu, STK temsilcileri vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Sarıfakıoğulları ve Orman Bölge Müdür Vekili Halil Oflu’nun başlatılan projenin genel çerçevesine değindikleri konuşmalarının ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. Çocuklara doğa sevgisinin aşılanmasının hedeflendiği ve Giresun genelinde yaklaşık 34 bin fidanın toprakla buluşturulacağı “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesinin ilk ayağı, protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdukları fidanlara ilk can suyunu vermeleriyle sona erdi.