Görele UBYO’dan “Gençler Görele İçin Çalıyor” Projesi

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Görele Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Gençler Görele İçin Çalıyor’ projesinin tanıtım toplantısı, 22 Kasım 2018 Perşembe günü, Görele Gençlik Merkezinde yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca  kabul edilen ve Görele ilçesinde yaşayan gençlerde yaşadıkları yer ile ilgili farkındalık oluşturmak, gençlerin ilçe tanıtımına ve ekonomisine yaptıkları katkının yerel halk tarafından  görülmesini sağlamak amacıyla ortaya konan projenin açılış toplantısına; Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü  Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Karadeniz, ilçe kamu kurumlarının idari amirleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yüksekokul öğrencilerinden Proje Koordinatörü Soner Dikici, hazırladıkları projenin amaçlarına değinerek sözlerine başladı. Projenin amacının gençlerin evrensel hayata katılımının sağlanması, milli, manevi ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılması, toplumda özgüven sahibi, girişimci, toplumsal ve aidiyet duyguları yerinde bireylerin oluşumuna destek olunması ve gençlerin karar verici ve uygulayıcı olmaları olduğunu söyleyen Dikici, projenin hazırlık sürecinde kendilerine destek verenlere  teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Gençleri tüketici olarak değil, üretici olarak görmenin daha doğru olacağını söyleyen Proje Danışmanı Gökhan Özarslan’ın konuşmasıyla devam eden programda, projenin yürütücü kurumu adına Görele UBYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Karadeniz de bir konuşma yaptı.

GRÜ olarak, “Gençler Görele İçin Çalıyor” projesinin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Karadeniz,  öğrencilerinin böyle bir projeyi hayata geçirmiş olmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Kurum olarak destek verdikleri projenin yürütme aşamasına geldiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Karadeniz, projenin başarılı olması için Görele Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığından başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarından destek beklediklerini dile getirdi.

Sayın Karadeniz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrencimiz ve ekibinin gönüllü olarak girdikleri bu projenin başarı sağlanmasından büyük onur ve gurur duyacağımı ifade etmek isterim. Öğrencimizin Görele’nin değerlerine sahip çıkmasının bu noktada çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Proje, Görele’nin ülkemize belki de dünyaya tanıtılmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Muhasır gençliğin aynı zamanda kendi öz değerlerine de dönen ve kendi kültürlerine sahip çıkan gençlik olduğunu belirterek, bu anlamda gençleri kutladığını söyleyen Sayın Karadeniz, projenin başarıya ulaşacağına emin olduğunu, bu nedenle şimdiden projeye katkı sağlayan herkese en derin teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

“Gençler Görele İçin Çalıyor” projesi kapsamında: Görele ile ilgili bir parça seslendirilecek ve Görele’nin çeşitli yerlerinde yapılan çekimlerle ilçenin doğal güzelliklerine ait görüntüler elde edilecek. Projeyle ilçenin doğal, tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkarılması ve kemençenin doğduğu topraklarda kemençe kültürünün yeniden ses bulmasına katkı sağlanması amaçlanmakta.

6 Aralık 2017 tarihinde UNESCO Kültürel Miras Listesine giren Kuş Dili ile ilgili çekim ve seslendirmelere de yer verilecek olan proje kapsamında öğrencilerin yaptıkları faaliyetlerin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlaması da hedefler arasında yer almakta.