“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Farkındalık Yürüyüşü

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında, engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katıldı.

Giresun Merkez Debboy mevkiinden başlayan ve Gazi Caddesi boyunca devam eden yürüyüş, Atatürk Meydanında sona erdi. Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yanı sıra Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı program, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Engellilerin yaşadıkları sorunlara ve bunların çözümüne yönelik yapılan, yapılacak olan çalışmalara değinilen konuşmaların ardından, günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu. Fındık yurdu anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle devam eden “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programı, engellilerin mehter gösterisiyle son buldu.