“Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi” Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi” tanıtım toplantısı, GRÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Bilgisayar Mühendisi Derya Erdoğan’ın sunumuyla, 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 15:00’da Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Nazım Elmas, bir süredir hazırlık aşamasında olan programın bu gün tanıtımını yaptıklarını belirterek, bu çalışmanın GRÜ’yü bir adım daha ileri taşıyacağını söyledi. Gelecek yıl eğitime 3+1 sistemiyle başlayacaklarını ve öğrencilerin eğitimlerine devam ederken alanlarıyla ilgili sahada çalışma imkanı bulacaklarını belirten Elmas, GRÜ olarak öğrencileri iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak istediklerini ifade etti.

Uygulamak istedikleri sistem için yazılım alt yapısına ihtiyaç duyduklarını ve bu eksikliği GRÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevli Bilgisayar Mühendisi Derya Erdoğan’ın hazırladığı sistemle gidereceklerini dile getiren Nazım Elmas, çalışmalarından ötürü Sayın Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Programın devamında kürsüye çıkan Derya Erdoğan, MYO Koordinatörlüğünün Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi için hazırladığı yazılımın tanıtımını yaptı. Akademisyenlerin, firmaların ve öğrencilerin sistemi nasıl kullanacaklarını uygulamalı olarak aktaran Erdoğan, kendi yaptıkları bu program sayesinde dışa bağımlı olmadan sistemin ihtiyaçlarına hem daha hızlı yanıt verebileceklerini hem de büyük bir maddi yükten kurtulmuş olacaklarını söyledi.

Sunumun ardından tekrar söz alan Nazım Elmas, sistemle ilgili firmaları ziyaret ederek bilgilendirecekleri belirterek, sisteme ilk giriş yapacak işletmelere ödül vereceklerini söyledi.

Soru-cevap bölümünde; Prof. Dr. Nazım Elmas, Derya Erdoğan ve Öğr. Gör. İsmail Bayram dinleyicilerin yazılım hakkında merak ettiği soruları cevaplarken, program sonunda Prof. Dr. Nazım Elmas, Sayın Erdoğan’ı çalışmasından ötürü tebrik ederek Teşekkür Belgesini takdim etti.

Mesleki Uygulama Yönetim Sistemine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.