“Geleneksel Sanatlar Sergisi” Açıldı

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Geleneksel Sanatlar Topluluğunun, Gençlik ve Spor Bakanlığı – Geleneksel Sanatlar Gençlerle Buluşuyor projesi kapsamında hazırladıkları “Geleneksel Sanatlar Sergisi”nin açılış töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un da katılımıyla gerçekleşti.

Güre Yerleşkesi Rektörlük Fuaye salonunda, 03 Ocak 2018 Perşembe günü düzenlenen açılış töreninde konuşan Geleneksel Sanatlar Topluluğu Başkanı ve Proje Koordinatörü Musa Mert, geleneksel sanatlara dikkat çekebilmek adına bu projede yer aldıklarını belirterek, yoğun bir hazırlık döneminin ardından çok güzel eserlerin ortaya çıktığını söyledi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında ortaya çıkan eserleri meraklılarıyla buluşturacakları sergisinin açılışını yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Mert, kendilerine destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğüne teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Daha sonra söz alan Topluluk Akademik Danışmanı Arş. Gör. Faruk Narmanlı, projeye destek veren Rektörümüze ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederken, projede yer alan öğrencileri de ortaya koyduklarını güzel çalışmalardan ötürü tebrik etti.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  Üniversitelerin en önemli işlevleri arasında, kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlamayı da sayabileceklerini belirterek, gençleri geleneksel sanatlarla buluşturan “Geleneksel Sanatlar Gençlerle Buluşuyor” projesinde yer alanlara teşekkür etti.

İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin emek harcayarak bir birinden güzel eserler hazırladıklarını belirten Rektörümüzün konuşmalarının ardından, açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ile Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Tekin, Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ve Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman sergiyi gezerek tezhip, ebru ve ahşap kakma sanatlarında yapılan 60’a yakın eseri inceleyip, eser sahiplerinden bilgi aldılar.