“Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” Kitabı Yayınlandı

Giresun Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırmaları ve Uygulama Merkezi tarafından 8-9 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen “II. Ulusal Kadın Sempozyumu”nda sunulan bildirilerin yer aldığı “Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” kitabı, GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff ve diğer editörlerin de yeraldığı bir ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a hediye edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hediye edilen kitap için editörlere teşekkür eden Rektörümüz, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan kadın sorunlarının çözümünde toplumsal bilincin arttırılması sağlamak adına GRÜ olarak içinde yer aldıkları bilimsel çalışmalarla üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Üniversitelerin eğitim-öğretim ile birlikte eğitimin bir parçası olan konferanslar, sempozyumlar, seminerler, sergiler, dergiler ve kitaplar gibi bilimsel faaliyetlerle sorunların ana sebeplerini tespit edip, çözüme yönelik öneriler üretmeleri gerektiğini söyleyen Rektörümüz, Giresun Üniversitesi olarak, 2017 yılında ulusal ölçekte ilk defa düzenlenen ve bu alanda yapılan akademik çalışmaların bir arada sunulduğu “I. Ulusal Kadın Sempozyumu” ile geniş kitlelere ulaşma imkanını yakaladıklarını, 2018’de düzenledikleri “II. Ulusal Kadın Sempozyumu” ile de bu alanda markalaştıklarını ifade etti.

“II. Ulusal Kadın Sempozyumu”nda sunulan bildirilerin bir araya getirilerek “Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” başlığıyla kitap haline getirilmesinin ve bu alanda yapılacak araştırmalara kaynak oluşturabilecek akademik bir eser olarak ortaya konmasının önemli bir başarı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kitapta çalışmaları yer alan akademisyenleri, bilim insanlarını, sanatçıları ve editörler; GRÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Mamur Işıkçı, Dr. Öğretim Üyesi Handan Bülbül ve Dr. Öğretim Üyesi Elif Mamur Yılmaz’ı tebrik etti.

Ziyarette konuşan GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, uzun bir ön hazırlık sürecinin ardından düzenledikleri “II. Ulusal Kadın Sempozyumu” ile bu alanda çalışma yapan; akademi, bilim ve sanat dünyasından çok sayıda kişiye ulaşma imkanı bulduklarını belirterek, sempozyumda ortaya konan bu çalışmaların akademik bir eser olarak raflarda yerini almasının gerekliliğine inandıklarını ve bu düşünceden hareketle “Kadın Çalışmalarında Güncel Konular” kitabının ortaya çıktığını söyledi.

Kitapta; Bilim, Sanat, Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, Din, Feminizm, Pazarlama ve Reklam, Yönetim, Ekonomi, Sağlık, Turizm, Yükseköğretim, Boşanma ve Kadına Yönelik Şiddet başlıkları altında 14 bölüm ve 36 çalışmanın yer aldığını dile getiren Wolff, büyük emek harcanarak oluşturulan kitabın, günümüzde yaşanan kadın sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak önemli akademik çalışmalardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Farklı çalışma alanlarını içermesi nedeniyle literatüre önemli bir kaynak kazandırdıklarına inandıklarını söyleyen Prof. Dr. Wolff, özgün bölümlerin yer aldığı bu eserin ortaya konmasında ve kadın çalışmaları merkezli gerçekleştirdikleri gerek sempozyumlarda gerekse bu alanda yapılan diğer çalışmalarda kendilerine her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a, kitapta eserleri bulunan bilim insanlarına ve kitabın ortaya çıkmasında emek harcayan editörlere teşekkür etti.