Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi 15 Aralık 2016 tarihinde kaybettiği öğrencisi Merve Durmuş ve onunla aynı kaderi paylaşanları hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için Tirebolu İletişim Fakültesi Konferans Salonunda bir program düzenledi.

Program, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörleri Emine Akbulut ve Zekiye Hekim Kırca ile Giresun Organ Bankası Dernek Başkanı Fırat Akyol’un konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet edilmesiyle başladı.

İlk olarak organ bağışı koordinatörlerinden Emine Akbulut; organ bağışının önemine dikkat çekerek Giresun ilinde yapılan etkinliklere değindi. Akbulut, “Ölümden sonra gerçekleştirilen organ bağışı Türkiye ve Amerika karşılaştırılmasında, Amerika’nın %92 Türkiye’nin ise %22 oranında olduğu gözlemlendi. Ülkemizde organ bağışı bekleyen yaklaşık 30 bin hasta bulunmaktadır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Organ bağışına destek amacıyla Ankara’ya kadar yürüyen Giresun Organ Bankası Dernek Başkanı Fırat Akyol; konferansa katılanlara empati yapmaları amacıyla bazı etkinlikler yaptırdı. Sahneye aldığı öğrencilere yaptırdığı çalışma ile uzuvların ne kadar önemli olduğunu ve bu uzuvların eksikliği halinde insan yaşamını ne kadar  zor olduğuna ve etkilerine dikkat çekti.

Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu’nun konuşmacılara katılım belgelerini takdim etmesiyle konferans son buldu.