Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Türk sporunun geldiği nokta ve Giresun’da sporunun genel durumunun ele alındığı görüşmede, Giresun Üniversitesinin, şehrin diğer aktörleriyle beraber sportif çalışmalara yapacağı katkı hakkında fikir alış-verişinde bulunuldu.

Giresun’un spor turizmi ile büyük mesafe alabileceğini ifade eden Rektörümüz, Spor Bilimleri Fakültesi’nin daha üretken olması için gerekli adımların atılacağını da sözlerine ekledi. Üniversitelerin belirli konularda ihtisaslaşmaya gittiğini ve GRÜ’nün sağlık turizmi üzerinde durduğunu dile getiren Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun için de spor turizminin, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir alan olduğunu söyledi.

Futbol antrenörlerini ve Giresunspor’u yakından takip ettiğini dile getiren Rektörümüz, GRÜ olarak şehirdeki sportif faaliyetlere katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Rektörümüze teşekkür eden, TÜFAD Başkanı Hasan Ali Tek, GRÜ’nün her konuda kendilerine destek verdiğini belirterek bu olumlu yaklaşımın kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. 16 Şubat’ta bir çalıştay düzenleyeceklerini ve GRÜ’yü de bu etkinlikte görmek istediklerini söyleyen Ali Tek, bu ve benzeri akademik çalışmaların, hem Giresun hem de Ülke sporuna katkı sağlayacağını ifade etti.

Giresun yaylalarında kamp tesisi projelerinin masada olduğunu belirten Hasan Ali Tek; “Kışın futbol kulüpleri Antalya’da kamp yapıyor. Biz de yaz aylarında Bayern Münih, Liverpool ve Real Madrid gibi kulüpleri Giresun’da kamp tesisinde ağırlamak istiyoruz. Bu proje havaalanı kadar önemli bir projedir. Şayet bu kamp tesisi biterse, Giresun fındıktan fazla bu projeden döviz kazanacaktır. Sayın Rektörüm, zaten her makul talebimize destek oldu. Valimiz de, sizin gibi bir şans. İlk defa bu ilde böyle bir idareci kadromuz oluştu. Milletvekillerimiz her konuda sesimiz oluyor. Bu sinerji ve birliktelik ruhu ile bu kamp tesisi biterse, asırlarca sizleri bu il unutmaz” dedi.