Haberler
Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve Üniversite yönetimi, birim ziyaretleri kapsamında 06 Şubat 2019 Çarşamba günü, Tarihi Rektörlük binasında, Rektörlüğe bağlı birimler ve araştırma merkezlerinin çalışanlarıyla bir araya geldiler.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cin, Prof. Dr. Canan Çelik ile Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Oktay Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak ve Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı’nın da yer aldığı ziyarette konuşan Rektörümüz, incelemeler kapsamında bir çok birimi gezdiklerini, buralarda akademik ve idari personelle sohbet etme imkanı yakaladıklarını dile getirerek, bu tarz ziyaretlerde, çalışanların gözlemlerine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Gerek kendilerinin gerekse birim yöneticilerinin gözünden bazı hususların kaçabileceğini, bu nedenle özellikle personelle bir araya gelmeyi istediğini söylen Prof. Dr. Cevdet Coşkun; “Farklı kademelerde çalışan arkadaşlarımızın gözlerimlerini, onlardan gelen istek, öneri birinci ağızdan dinleyebilirsek bu ziyaretlerimiz amacına ulaşmış olur” dedi.

KARASAM ve GÜKAM gibi birimlerin önemli sempozyumlar düzenlediklerini, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen bu çalışmanın Giresun Üniversitesine büyük kazanımlar sağladığını ifade eden Rektörümüz, yönetim olarak bu ve benzer bilimsel çalışmalara verdikleri desteğin devam edeceğini belirtti.

Toplantıda söz alan Giresun İli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nazım Kuruca, merkez olarak yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aktardıktan sonra, yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladıkları projelerine değindi. Merkez olarak, Türk Tarih Kurumu, Giresun Valiliği ve Türk Ocakları Giresun Şubesinin desteğiyle, 2019 Eylül ayı içerisinde bir yaylacılık sempozyumu düzenleyeceklerini belirten Kuruca, ayrıca; Karagöl Dağı ve çevresindeki yaylacılık faaliyetleri hakkında da bir BAP projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

Toplantıda GÜKAM’ın yaptığı çalışmaları aktaran Merkez Müdürü Prof. Dr. Reyhan Ayşen Wolff, “Kadın” başlığı altında bir çok başarılı projeye imza attıklarını belitti. Ulusal Kadın Sempozyumlarının GRÜ çatısı altında markalaşan önemli bir akademik faaliyete dönüştüğünü dile getiren Wolff, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından bir çok önemli akademisyen, bilim insanı ve sanatçıyı bir araya getiren sempozyumun üçüncüsünü bu yıl Yalova’da, Yalova Üniversitesi ile birlikte düzenleyeceklerini söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da dahil olduğu bazı proje çalışmalarının da olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Reyhan Wolff, yürüttükleri bu faaliyetlerde verdikleri destekten ötürü başta Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun olmak üzere, GRÜ yönetimine teşekkür etti.

Kuşdili, fındık ve çay kültürü ile “Giresun Değerlerine Sahip Çıkıyor” gibi konuların ele alındığı toplantıda, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konularına değinen Rektörümüz, UZEM konusunda da bazı iyileştirmelere gidileceğini dile getirdi.

Uluslararası Öğrenci Ofisi, GÜSEM, GİFAM ve TÖMER gibi merkezlerin faaliyetlerine de değinilen toplantıda söz alan Rektör Danışmanı ve aynı zamanda KARASAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Tarihi Rektörlük Binasının sanat ve kültür merkezi haline getirilmesinin hem Üniversiteye hem de şehre bir değer katacağını belirterek, bu konuda çalışma yapılabileceğini belirtti.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığında personel ile; veri güvenliği, öğrencilerin ve çalışanların kampüs içerisinde internete daha hızlı erişiminin sağlanması ile Üniversitenin web sayfası hakkında görüşen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Rektörümüz ve beraberindeki heyet, daha sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna geçti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya ve okul yönetiminin karşıladığı heyet, toplantı salonunda personelle bir araya geldi. Tek tek söz alan yüksekokul personelini dinleyen Rektörümüz, okul binaları, yerleşke ve çalışanların bireysel taleplerinin değerlendirilerek en kısa zamanda sonuçlandırılacağını söyledi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda da Rektörümüzü, Müdür Vekili Öğr. Gör. Erhan İşler ve Yüksekokul yönetimi karşıladı. Burada yapılan toplantıda akademik kariyer yapan tüm personele destek verdiklerini belirten Rektörümüz, yüksek lisans, doktora, yeterlilik veya uzmanlık eğitimi alan çalışanlara, üniversitenin olanakları dahilinde kolaylık sağlamaya, onları eğitim haklarından mahrum etmemeye çalıştıklarını söyledi.

Burada da üzerinde durulan fiziki mekan ve personel eksikliği konularında konuşan Rektörümüz, inşa aşamasında olan fakülte binalarının bitmesi halinde bu sorunun belli bir oranda giderileceğini söyledi.

Tıp Fakültesinde, Dekan Prof. Dr. Canan Çelik ve Fakülte yönetiminin karşıladığı Rektörümüz ve beraberindeki heyet, toplantı salonunda akademik ve idari personel ile görüştü. Fakültenin genel durumu hakkında bilgilendirilen Rektörümüze, çalışanlar ve yönetim, öncelikli ihtiyaçlarını ve bunlarla ilgili yapılabilecek çalışmaları aktardılar.

“Asıl amacımız çalışanlarımızı görev yerlerinde ziyaret ederek, onların gözünden artı veya eksilerimizi görmek, bunlarla ilgili öneri katkı ve talepleri dinlemek” diyen Rektörümüz, bu ziyaretlerin sonucunda çok ciddi sorunlarla karşılaşmadıklarını bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Cevdet Coşkun sözlerine şu şekilde devam etti: “Bazı major problemler var. Bunları biliyoruz. Kendi içimizde halledemeyceğimiz büyük problemlerimiz yok. Fakat, üniversite olarak tek başımıza çözemeyeceğimiz şeyler de var. Kamulaştırma, akademik ve idari personel ihtiyacı gibi farklı aktörlerin de işin içinde olduğu durumlarda bazı aksaklıklar yaşayabiliyoruz. Birçok birimde personel eksikliği var. 2019 yılında sadece 5 idari personel kadrosu bize verildi. O da kurumlar arası geçişle olacak.

Öğrenci ve akademik personel sayısı bakımından neredeyse iki kat büyüyen büyük bir kurumuz. Fakat, idari personel sayısında neredeyse hiç değişiklik olmamış. Arazi ve fiziki mekanda da aynı durum geçerli. Normalden hızlı büyümüşüz. Yakında zamanda ortaya çıkan ve bizi zora sokan bir diğer durum ise akademik kadrolara yapılacak atamalarda getirilen 2/3 kuralı. Bu da bizi nispeten kısıtlıyor.”

Yeni Hastane binasının bitmek üzere olduğunu ve açılması halinde Giresun’a sağlık alanında önemli hizmetler vereceğine inandığını belirten Rektörümüz daha sonra sözü çalışanlara verdi.

Çalışma ortamında karşılaştıkları sorunlara değinen fakülte personeli yeni hastane binasının hizmete girmesiyle bir çok sorunun aşılacağını umduklarını dile getirdiler. Avrupa Radyoloji Derneği tarafından asistanlık eğitimi programının kabul edildiğini ve Avrupa'dan GRÜ Tıp Fakültesine asistan alınmasının önünde bir engel kalmadığını dile getiren fakülte personeli, yaptıkları diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdiler.

Son olarak Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret eden Rektörümüz ve beraberindeki heyet, Diş Hekimliğine büyük önem verdiklerini, inşaatların tamamlanmasının ardından fakültenin hizmete girmesiyle GRÜ’nün en önemli birimleri arasında yerini alacağını belirttiler.