“20 Kasım  Dünya Çocuk Haklar Günü” münasebetiyle Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Görsel Sanatlar Eğitimi Topluluğu işbirliğiyle, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri, öğretim üyeleri ve Giresun görsel sanatlar öğretmenlerinin çocuk temalı resimlerinden oluşan karma resim sergisi düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Rektörlük Fuaye salonunda 20 Kasım 2023 pazartesi günü açılışı yapılan sergide, Dünya Çocuk Hakları Gününün 34. yılı nedeniyle; yağlıboya, suluboya, monotipi baskı, gravür ve kologram çalışmalarından oluşan 34 eser yer almaktadır.  Savaşlarda yaşamlarını yitiren, yaralanan, öksüz kalan çocuklara atfedilmiş olan sergi, 30 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacaktır.