University of Szeged, Albert Szent-Györgyi Faculty of Medicine in Szeged, Hungary, Tıp Fakültesi Öğrencisi Intern Péter Kozák, Genel Cerrahi Anabilim Dalında, Temmuz 2023 boyunca, eğitim, pratik ve akademik amaçlı olarak çalışmak üzere, The International Federation of Medical Students Associations (IFMSA) kapsamında, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Kurucu Başkanı ve Klinik Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Şengül tarafından Genel Cerrahi Internship Programına kabul edilmiş ve bu bağlamda; Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı, Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Şengül, Dekan Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Kesicioğlu, Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ali Muhtaroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ali Uygur, Uluslararası Stajer Öğrencimiz Stj. Dr. Péter Kozák ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Erdal Ağar’a, Makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Uluslararası Öğrencimizin, anılan Genel Cerrahi Internship Programının tamamlanmasının ardından; Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlker Şengül ve Intern Péter Kozák, Sağlık Bakanlığı-Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekimi Sayın Doç. Dr. Fazıl Kulaklı’ya, 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü, Makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Hastanemiz Başhekimi Sayın Doç. Dr. Fazıl Kulaklı, bu ziyaretten çok memnuniyet duyduğunu, uluslararası tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim için bizleri tercih etmesinin kendisini ayrıca memnun ettiğini belirtti. Başhekim Kulaklı, bu tür girişimleri, şahsı ve kurumu adına her zaman desteklediklerinin altını çizdikten sonra, akademik konularda özveri ve gayretleri için Eğitim Sorumlumuz Prof. Dr. İlker Şengül’e teşekkürlerini dile getirdi. Sonrasında, Prof. Şengül tarafından hazırlanan katılım belgesi, sertifikası ve hediyesinin, Intern Péter Kozák’a verilmesinin ardından, Intern Kozák’ın yanında getirdiği Macaristan Ülke Bayrağı ve University of Szeged, Albert Szent-Györgyi Faculty of Medicine in Szeged, Hungary Resmi Flaması altında hatıra fotoğrafı çekilerek, iyi dilek ve temennilerle, ziyarete son verildi.

Daha önceki yıllarda da yine Prof. Dr. İlker Şengül tarafından, TurkMSIC Yurtiçi Staj Değişimi kapsamında; İstanbul Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi birçok Ulusal Tıp Fakültesinden ilk ulusal ve IFMSA kapsamında Aralık 2018 ve Ocak 2019’da the School of Medicine, Universidade de Uberaba (UNIUBE), Uberaba, MG, Brasil ve the School of Medicine, University of Kenyatta, Nairobi, Kenya, ilk uluslararası ziyaretçi öğrenciler (Internsip) kabul edilmiş ve tamamladıkları Internship Programları sonrasında kendilerine katılım belgeleri ve sertifikaları verilmişti.