Yurt içi ve yurt dışındaki bilim insanlarının katılımlarıyla ve farklı üniversitelerin ev sahipliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi’nin (UBCAK) bu yıl 13.sü düzenlendi.

27-28 Şubat 2024 tarihleri arasında online (video kayıt) olarak gerçekleştirilen Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi’nin amacı sosyal bilimlerin farklı alanlarında akademik araştırmalar yapan, Türkiye’den ve dünyadan bilim insanlarını bir araya getirmek, özgün nitelikteki yeni çalışmaların bilinirliğini sağlamak ve araştırmacıların çalışmalarını sunmalarına imkân tanıyıp böylelikle bilimin gelişimine katkı sunmak.

Genç araştırmacıların gelişimine olanak sağlamayı da gözeten bu önemli kongreye, bu yıl Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 4 lisans öğrencisi katıldı.

Lisans öğrencisi olarak uluslararası bir kongrede konuşan, Gazetecilik bölümü 4. sınıf öğrencileri akademik sunumlarını yaptılar. Öğrencilerden Zeynep Sanrı, sunumunu ‘Dijital Gazetecilikte Tık Odaklı Habercilik’ başlığı üzerinden yaptı. Sadık Ahmet Buztaş, sunumunu ‘Medya ve Toplum İlişkisinde Denklemleri Değiştiren Bir Olgu Olarak Medyada Holdingleşme’ başlığı üzerinden gerçekleştirdi. Emil Shukurov, sunumunda ‘Podcast Haberciliği’ başlığını ele alırken, Zeynep Kaya ise ‘Büyük Veri Teknolojisinin Yararları ve Zararları Üzerine İnsan Merkezli Bir Okuma’ başlıklı çalışması temelinde sunumunu gerçekleştirdi.

Öğrencileri bu konuda teşvik edip çalışma süreçlerini yöneten kişi, kendisi de kongrede “‘İhtiyatlı Arayış'tan 'Sonsuz Arayış'a; Modern Bilim Açısından Merak Kavrayışı” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ali Karakaya oldu.

Kongre’de gerçekleştirilen tüm sunumlara video formatında ve yakın zamanda yayınlanan özet metin ile tam metin sunum kitaplarına da e-kitap olarak UBCAK Kongre internet sitesinden ulaşılabilmektedir.