Giresun Üniversitesi Genç Fikirler ve İdealler Topluluğu ile Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu iş birliğiyle, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 11.00'de, Fen-Edebiyat Fakültesi Mevlana Celaleddin-i Rumi amfisinde, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" etkinlikleri kapsamında "23 Nisan Paneli" düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan pogram, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kadir KADAKAL'ın moderatörlüğünde, Sınıf Öğretmenliği Bölümünden Elif KILIÇ, Tarih Bölümünden Muhammet Ramazan AYIBOĞAN, ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden Velit OTLU'nun konuşmacı olarak yer aldığı panel ile devam etti.

Türk Milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesi, TBMM'nin açılış süreci ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihçesi hakkında detaylı bilgilerin aktarıldığı panel, Dr. Öğr. Üyesi Nazım KURUCA tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.