Prof. Dr. Murat Alper ve Doç. Dr. Cihan Alper tarafından geliştirilen AD Scientific endeksine göre, “2023 Yılı (Ocak), 2023 Yılı (Eylül) İçin Türkiye’deki İlk 10 bin Bilim İnsanı” listesi yayınlandı.

Yayınlanan liste, Türkiye’deki bilim insanlarının Google Scholar'daki i10 endeksi, h-endeksi ve atıf puanlarının toplam ve son 5 yıllık değerleri kullanılarak oluşturuldu. AD Scientific endeks sıralaması, araştırmacıların oluşturduğu ve doğru kabul edildiği Google Akademik profillerinde yer alan bilgiler kullanılarak hazırlandı.

Giresun Üniversitesi, 2023 (Ocak) AD Bilimsel Endeksinde Ülkemizde 124’üncü, Bölgemizde bin 668’inci ve Dünyada da 5 bin 98’inci sırada yer aldı. Ayrıca 29 akademisyenimiz de Türkiye’deki en iyi 10 bin bilim insanı arasında gösterildi.

Üniversitemiz, 2023 (Eylül) AD Bilimsel Endeksinde Ülkemizde 113’üncü, Bölgemizde bin 578’inci ve Dünyada da 4 bin 761’inci sırada yer alırken 27 akademisyenimiz de Türkiye’deki en iyi 10 bin bilim insanı arasında gösterildi.

2023 (Ocak) ve 2023 (Eylül) AD Bilimsel Endeksi dikkate alındığında, Üniversitemizin hem Ülke hem Bölge hem de Dünya sıralamasındaki yerinde bir artış gösterdiği gözlenmektedir.

Sıralamaya giren tüm öğretim üyelerimizi kutluyor, yeni yılda yapacakları çalışmalarda üstün başarılar diliyoruz.