Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Stanford Üniversitesi ve Elsevier işbirliğiyle hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Giresun Üniversitesi'nin adını duyuran Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU, Prof. Dr. İmdat İŞCAN, Doç. Dr. Fikret USTAOĞLU, Doç. Dr. Salih DURDU ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tüketici Ödülleri” kapsamında "Bilimsel Çalışma" kategorisinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’dan ödül alan Dr. Öğr. Üyesi Aytaç ERDEM’i makamında tebrik maksadıyla kabul etti.
Üniversitemizden emekli olan Prof. Dr. Mükrimin Şevket GÜNEY’in il dışında olması hasebiyle katılım gösteremediği buluşmada Rektörümüz, hocalarımızdan çalışmalarına dair bilgi aldı. Üniversitemizin mevcut durumunun değerlendirildiği, buna dair hocalarımızın fikirlerinin alındığı davette; Rektörümüz, kıymetli akademisyenlerimizin Üniversitemize verdiği katkının çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca elde edilen bu başarıların süreklilik gösterebilmesi ve daha yaygın hale getirebilmesi için Üniversitemizde tesis edilen akademik barışın önemli olduğunu ve bunun meyvelerini birçok alanda aldığımızı vurguladı. Bu vesile ile hem şahsı hem de Giresun Üniversitesi ailesi adına kıymetli hocalarımızı hassaten tebrik ederek başarı temennisinde bulundu.