Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Karadeniz Stratejilk Araştırma ve Uygulama Merkezinin (KARASAM) birlikte düzenledikleri "Arap-İsrail Uyuşmazlığı ve Filistin Sorunu" başlıklı panel, 2 Kasım 2023 Perşembe günü, İİBF Cengiz Aytmatov amfisinde gerçekleştirildi.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen panelin oturum başkanlığını, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın SARIKAYA yaptı. Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ'in açılış konuşmasının ardından başlayan panelde konuşan Üniversitemiz akademisyenleri; Prof. Dr. Sezai BALCI, Doç. Dr. Kemal ÇİFTÇİ, Doç. Dr. Cenk ÖZGEN ve Dr. Öğr. Üyesi Ayten AKSAÇ, Filistin sorununun tarihsel sürecini ve yaşanan son olayları değerlendirdiler.