TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında Giresun Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu BİGGirisim Konsorsiyumu, proje yürütücüsü Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji ve Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde TÜBİTAK BİGG 2. aşamaya geçecek girişimcileri belirlemek için bir araya geldi.

TÜBİTAK paneli öncesi sunumlarını gerçekleştiren 20 girişimci iş planlarının teknolojik düzeyi, yenilikçi yönü, uygunluğu, yapılabilirliği ve ticarileşme potansiyeli açısından konsorsiyum üyeleri tarafından değerlendirildi.

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. Şahin Direkel’in de girişimci olarak projesini sunduğu programda değerlendirici olarak Proje Destek ve Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç ve Öğr. Gör. Ayben Gül katıldı.