Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu ve Ören Belde Belediyesi işbirliği ile 9 Ocak 2024 Salı günü Ören’de düzenlenen “Pancar (Karalahana) Çorbası Şenliği” yüksekokul öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ören ve Eynesil dâhilinde halktan ve protokolden de katılımın olduğu şenliğe meslek yüksekokulunda eğitim gören yaklaşık 350 öğrenci de katılım sağladı. Yörenin yetiştirdiği önde gelen kadim gıda, vazgeçilmez karalahana çorbası, yurdun çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerimize tanıtıldı ve öğrencilerimiz Giresun yöresi yemek kültürünü yaşadıkları bölgelere de tanıtmaları gerektiğini ifade ettiler. Bu yıl ilk defa Eynesil Kamil Nalbant MYO tarafından Ören Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Pancar (Karalahana) Çorbası Şenliği’nin” gelecek yıllarda da sürdürülmesi, geleneksel öğrenci şenliği haline getirilmesi düşünülüyor.