Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yeni Fabrikalar Açılış, Temel Atma ve Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi - Giresun Teknopark Açılış Töreni, 9 Mart Cumartesi günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır'ın yanı sıra il protokolü üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmaları, temel atma ve açılış merasimleri ile devam etti.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, "Malumlarınız olduğu üzere üniversitelerin en temel görevlerinden biri de bilgi üretmek ve bu bilgiyi ilgili sektörlerle paylaşarak ülke kalkınmasına katkı sunmaktır. Bu bağlamda Teknoparkları üniversiteler ile iş dünyasının buluşma noktaları olarak değerlendirmek mümkündür. Giresun Teknopark 27 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan kararname ile kurulmuştur. Kuruluşundan kısa süre sonra 8 ortaklı yönetici aş ihdas edilmiş ve çok kısa süre içerisinde bu gördüğünüz hizmet binası inşa edilmiştir. Bugün bu hizmet hizmet binasında 11 firma aktif olarak faaliyet göstermektedir. Kurucu ortaklarımız ve şirket genel müdürümüz büyük bir gayret ve özveri göstermişlerdir. Sayın Bakanım, huzurlarınızda kurucu ortaklarımıza ve genel müdürümüze gönülden teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım, Teknopark'ımızın kuruluşunda en büyük katkı hiç şüphesiz bakanlığımızın ve zatıalilerinizindir. Destekleriniz için şükranlarımı arz ediyorum. Önümüzdeki süreçte Teknoparkımızın daha da güçlenmesi için direktif ve desteklerinizi bekliyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında, “Giresun 2. OSB Yeni Fabrikalar Açılış, Temel Atma ve Giresun Teknopark Toplu Açılış Töreni’nde sizlerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyuyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Giresun’umuza, sanayimizin katma değerli üretim gücünü arttıracak, şehrimizin bilimsel ve teknoloji tabanlı kalkınmasını daha da ivmelendirecek yeni tesisler, yeni eserler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu tesislerin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, tesislerin Giresun’umuza, Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum…

Türkiye Yüzyılı’nda da yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracak, ülkemizi küresel düzeyde ileri teknoloji üretim merkezi hâline getirecek, bilgi temelli dijital ekonomiyi büyütecek, yenilikçi ve girişimci insan kaynağımızı güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz.

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgemizle de yaklaşık 49 hektarlık alanda sanayicilerimize altyapısı güçlü ve çevre dostu modern planlı sanayi alanları sunuyoruz.

Bugün de Giresun 2. OSB bünyesinde orman ürünlerinden savunma sanayine, mobilyadan gıda sanayine farklı sektörlerde faaliyet gösteren 6 üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 4 adet üretim tesisimizin temelini atıyoruz.

Tabi şehrimize yeni üretim alanları kazandırmak kadar önem verdiğimiz bir diğer husus Giresun ekonomisinin teknoloji odaklı dönüşümünü sağlamak.

Bu doğrultuda bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Giresun Teknoparkı şehrimize kazandırdık. Teknoparkımızı üniversite ve sanayi iş birliğini kuvvetlendiği, bilgi ve üretimin buluştuğu, yenilikçi fikirlerin ürüne dönüştüğü öncü merkez olarak konumlandırdık.

Bin 275 metrekare kiralanabilir alana sahip Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgemizle, şehrimizin katma değerli ve teknoloji odaklı kalkınmasına yeni bir ivme kazandıracağız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 45,6 milyon lira destek sağladığımız bu altyapıyla Giresun’umuzun yıldızı daha da parlayacak.

İnanıyorum ki Teknoparkımız alanında öncü, lider teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapacak." ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can Sayın Bakan Mehmet Fatih Kacır'a hediye takdiminde bulundu.