Giresun Üniversitesi Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Rahman Çakır’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Proje Deneyimleri Konferansı” 11 Mart 2024 Pazartesi günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Cengiz Aytmatov Konferans Salonunda düzenlendi.

Giresun Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin katılım sağladığı Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşması, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Proje Destek ve Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç tarafından gerçekleştirildi.

Sayın Genç, yaptığı açılış konuşmasında Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü olarak düzenledikleri bu etkinliklerle Giresun Üniversitesinde yapılan proje sayısının artmasına katkı sunmayı amaçladıklarını belirterek, bu süreçte özellikle proje deneyimi olan kişilerin proje hazırlama ve yürütme süreçlerinde yaşadıkları tecrübelerden faydalanılması gerektiğinin önemini vurguladı.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Rahman Çakır, konuşmasının başında ulusal ve uluslararası proje fon kaynaklarından ve söz konusu fon kaynaklarına nasıl ulaşılabileceğinden bahsetti. Çakır konuşmasının devamında proje kavramına değinerek, bir proje fikrinin nasıl proje önerisine dönüştürüleceğini, proje hazırlanırken ve yürütülürken dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğunu ve bununla birlikte bir projenin başarısını hangi kriterlerin etkilediğini kendi deneyimleriyle ilişkilendirerek katılımcılarla paylaştı.

Sayın Çakır, konuşmasının ardından, yürütmüş olduğu projeler kapsamında hazırlanmış olan kamu spotu ve kısa filmleri katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik, Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Rahman Çakır’a teşekkür belgesinin takdim etmesiyle son buldu.