Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı, önceki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker Hocamızı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camiinde düzenlenen tören ve akabinde kılınan cenaze namazı ile ebedi yolculuğuna uğurladık.

Hocamızın cenazesine Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Özdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Günay Kaya,  Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Oktay Karaman, Genel Sekreterimiz Ahmet Tevfik Korkmaz ile birlikte Üniversitemizin daire başkanları,  akademik ve idari personeli katıldılar.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, "Hüseyin Peker Hocamızın vefatı, hem Ondokuz Mayıs Üniversitesi için, hem de Giresun Üniversitesi için önemli bir kayıp olmuştur" dedi. Hüseyin Peker Hoca ile çok uzun yıllar özel dostluk ve mesai arkadaşlığı yaptığını belirten Rektörümüz, kendisinin akademik kişiliği hakkında da bilgiler vererek, yazdığı eserlerin ve yetiştirdiği öğrencilerin onun kıymetini açık bir şekilde gösterdiğini hatırlattı. Meslek hayatlarının zor günlerde hep birlikte olduklarını, birlikte mücadele ettiklerini söyleyen Rektörümüz, Hüseyin Peker Hoca'mızın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Uğurlama töreninde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, eski Amasya milletvekili Akif Gülle ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin ile birlikte Hüseyin Peker Hocamızın bazı yakın arkadaşları da birer konuşma yaptılar.

Hüseyin Peker Hocamızın cenaze namazını OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan kıldırdı. Mehmet Okuyan Hocamız, namaz öncesinde yaptığı konuşmada Hüseyin Peker Hocamızdan övgülerle bahsederek, kendisinin yetişmesinde ve bugün elde ettiği akademik seviyeye gelmesinde Hüseyin Peker Hoca'nın da önemli destekleri olduğunu söyledi.

Hocamızın naaşı, kılınan namazın ardından Pelitköy Mezarlığına defnedildi.

Din Psikolojisi alanında çok önemli akademik eserler veren, Kur'an Meali başta olmak üzere çok sayıda kitap yazan Prof. Dr. Hüseyin Peker Hocamıza bir kere daha Allah'tan rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına, mesai arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabırlar temenni ediyoruz.