Giresun Üniversitesine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Üniversitemizde eğitime başlayan öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Güre yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda, 17 Ekim 2023 Salı günü saat 13.00’te gerçekleşen program, Üniversitemiz hakkında genel bilgilerin yer aldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

Film gösteriminin ardından kürsüye çıkan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, “Üniversite Yaşamına İlk Adım Dersi” başlığı altında, Giresun Üniversitesi ve İİBF hakkında genel bilgiler verdikten sonra eğitimleri boyunca izleyecekleri yol hakkında tavsiyelerde bulundu.

Programda konuşan Fakülte Sekreteri Sibel KILIÇASLAN; üniversite yaşamı, öğrenci bilgi sistemi, değişim programları, pedagojik formasyon, çift anadal/yandal programları, isteğe bağlı staj, üniversite ve fakülte yapılanması ile öğrencileri ilgilendiler mevzuatlarla ilgili bilgiler aktardır.

Sayın KILIÇARSLAN’ın ardından tekrar söz alan Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ, “Madde Bağımlılığından Kaçınmanın Yolları” başlığıyla yaptığı sunumda öğrencilere madde bağımlılığı, zararları ve bunlardan kaçınmanın yolları hakkında bilgiler verdi.

Oryantasyon programı soru-cevap bölümüyle sona erdi.