Son aylarda fındık bahçelerinde sıkça görülen ve 2023 yılı rekoltesinin beklentinin altında gerçekleşmesinin önemli bir nedeni olarak düşünülen kahverengi kokarca ile mücadele etmek için çalışmalar hızlandı.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti'nin başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle yapılan toplantıya, Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can da katıldı.

Söz konusu toplantıya Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü adına ise, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şahin ile  Kordinatör yardımcıları Doç. Dr. Ali Turan ve Doç. Dr. Selin Kalkan, Kordinatörlük bünyesinde görev yapan Öğr. Gör. Dr. Mehmet Akgün ve Öğr. Gör. Emre Kan katılım sağlamıştır.