Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Topluluğu tarafından düzenlenen ve Çocuk  Gelişim  Uzmanı  Emine Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı “Merhaba, Ben Otizm” konulu konferans, 12 Aralık 2019 Perşembe günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerinden Hatice Yılmaz’ın sunumunu yaptığı programın açılış konuşmasını Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Neslihan Ültay yaptı. Salonu dolduran misafirlere teşekkür eden Ültay’ın akabinde Rektör Vekili Prof. Dr. Güven Özdem kürsüye çıktı.

Otizm konusunun çok önemli olduğunu ve bu konu üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini dile getiren Sayın Özdem, yapılan etkinliğin hem otizm hem de şiddet konusunda bir farkındalık oluşturacağına inandığını söyledi. Okul Öncesi Eğitimi Topluluğu ve Akademik Danışmanları başta olmak üzere etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Rektör Vekilimizin akabinde, Çocuk  Gelişim  Uzmanı  Emine Ergün, konferansını vermek üzere sahneye çıktı.

Konferansını iki bölüm halinde sunan Sayın Ergün, ilk olarak otizm konusuna değindi. Otizm nedir ve belirtileri nelerdir, otizmde gelişimsel tanı nasıl konur, otizmde erken müdahale ve otizmli öğrencilerin eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Emine Ergün, konferansın ikinci bölümünde ise “Çocuğun Duygusal Şiddetten Korunması” başlığıyla bir sunum yaptı.

Çocukların gündelik hayatta duygusal açıdan maruz kaldıkları şiddet çeşitlerini başlıklar halinde irdeleyen ve bu konuda ebeveynlerin ve eğitimcilerin dikkat etmeleri gereken hususları aktaran Emine Ergün’e, konferans sonunda teşekkür plaketini, Topluluk Akademik Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Elif Öztürk ve Örğ. Gör. Nafiz Köse takdim etti.