TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Öğretmen Adayları Fen Öğretimine Yönelik Eğitsel Dijital Oyun Geliştiriyorlar” başlıklı etkinlik, 23-25 Şubat 2024 ve 2-3 Mart 2024 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Çiğdem ŞAHİN ÇAKIR’ın yürütücülüğünü yaptığı etkinlik kapsamında, 9 farklı üniversiteden, Fen Bilgisi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alan öğretim üyeleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak eğitimler gerçekleştirildi.

Etkinliğe, 11 üniversitenin Fen Bilgisi ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği programlarında öğrenim gören toplam 24 öğretmen adayı katıldı. Çevrim içi gerçekleşen eğitimlerde, öğretmen adayları çeşitli dijital oyun hazırlama platformlarında fen öğretimine yönelik eğitsel dijital oyunlar geliştirdiler.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye
https://fenedogelistirme.giresun.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.