Yükseköğretim ve araştırma kurumlarını, araştırma, inovasyon ve toplumsal etki üzerinden değerlendiren SCIMAGO Kurumlar Sıralamasının 2023 listesi açıklandı.

Giresun Üniversitesi, 2023 yılı SCIMAGO Kurumlar Sıralamasına göre Türkiye’deki 144 üniversitenin dahil edildiği sıralamada 106. sırada yer aldı ve 2022 yılı SCIMAGO Kurumlar Sıralamasına göre Türkiye’deki sıralamasında 16 basamak yükseldi.

Üniversitemizin 2020-2023 yılları arasında dahil olduğu SCIMAGO Türkiye Kurumlar sıralamasına ait grafik Şekil 1 ile verilmiştir.

Giresun Üniversitesinin, SCIMAGO Dünya Kurumlar “Genel Sıralama, Araştırma Sıralaması, İnovasyon Sıralaması ve Toplumsal Sıralamasına” göre 2020-2023 yılları arasındaki sıralamaları ise Şekil 2 ile verilmiştir.

Şekil 2’ye göre Üniversitemizin 2023 yılı Dünya Kurumlar sıralamasında genel, araştırma ve inovasyon sıralamalarında yükselişte olduğu, toplumsal sıralamada ise bir düşüşte olduğu görülmektedir.

Haber Kaynağına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ