"Bizi Ne Birleştirir?" Sergisi Büyük İlgi Gördü
Osmanlı Türk Çalışmaları Sempozyumu
Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Hakları ve Eğitimi Projesi İçerik Geliştirme Çalış...
Giresun Üniversitesi “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’n...
Grü Şebinkarahisar Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencileri, 8.Ulusal Tralli Travma Ral...
Gürcistan Akaki Tsereteli State University Yönetimi Üniversitemizi Ziyaret Etti
Rektörümüzün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
Abdullah Bozbağ İlkokulu Öğrencilerinden Üniversitemize 23 Nisan Ziyareti
Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 10:30’da başlayan etkinliklere, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN’ın yanı sıra Giresun Valisi Enver ÜNLÜ, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, çok sayıda kamu ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes ve akabinde Giresun Valisi Enver ÜNLÜ’nün Türk mutfağı ve Giresun mutfağı üzerine yaptıkları konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” konulu panel düzenlendi.
Panelde; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şimşek “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci”, Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Şen “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” ve Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı da “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla birer sunum yaptılar.
Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Mutfak Sanatları Önlük Giyme” töreni düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz CAN, Giresun Valisi Enver ÜNLÜ ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra, Rektörlük binası önünde kurulan stantlarda Giresun’un yerel lezzetleri davetlilere ikram edildi.