Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ev sahipliğinde 07-08 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Geçmişten Günümüze Filistin Sempozyumu” iki gün süren oturumlarla tamamlandı.

7 Mart 2024 Perşembe günü Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alıcı’nın konuşmalarıyla başlayan programda, çevrimiçi ve yüz yüze olarak, altı farklı ülkeden 14’ü yabancı toplam 82 akademisyen yer aldı. Katılımcılar Filistin’in dünü, bugünü ve yarını hakkında konuşmalar yaptı ve sempozyum IRCICA başkan yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Tomar, Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz ve Prof. Dr. Mustafa Alıcı'nın katıldığı kapanış oturumu ile sona erdi.