Bakanlar Kurulu’nca 20/08/2015 tarihinde alınan 2015/8052 sayılı kararla kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz, aradan geçen sekiz yılın ardından nihayet tüm üniteleriyle birlikte Hastane hizmetleri vermeye başladı.

Diş Hekimliği Fakültemiz 2021-2022 öğretim yılında da 62 öğrenci kabul ederek kuruluşunun ardından altı yıl sonra ilk defa öğrenime başlamıştı.

Nizamiye Yerleşkesinde bulunan ve son olarak Devlet Hastanesi ek binası olarak kullanılan yapının büyük onarımdan geçirilmesi suretiyle hazırlanan Diş Hekimliği Fakültesi eğitim binası ile Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi 21 Haziran 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılış töreni ile faaliyetlerine başladı.

Açılış törenine, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ile birlikte  Keşap Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Nurullah Cemil Erciyas, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Soycan, Jan.Alay Komutanı J.K.Alb. Özgür Özer, Jan.Bölge Kom.Yard. J.Alb. Ali Taşyürek, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti il başkanları, eski Giresun milletvekilleri Hasan Aydın ve Kadir Aydın da katıldılar.

Açılış töreninde ayrıca Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem ve Prof. Dr. Gürol Yıldırım ile birlikte Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz, öğretim elemanlarımızdan bazıları da hazır bulundular.

Açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, fakülte ve uygulama hastanesi hakkında bilgiler vererek, önemli fiziki donanım eksikliklerinin giderildiğini ancak, fakülteye ve uygulama hastanesinin iyileştirilmesine sürekli ihtiyaç duyulacağını belirtti. Dekan Aydemir, katkılarından dolayı Nurettin Canikli'ye ve Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte fakülteye bağış ve yardımlarla destek olan iş adamlarına teşekkür etti.

Ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ise, Diş Hekimliği fakültesine ilk defa öğrenci alarak eğitim öğretime başlatmanın, ardından Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Hastanesinin neredeyse tam teçhizatlı bir şekilde hizmete sunmanın gururunu yaşadığını belirterek; bu yolda yaptıkları bağış ve yardımlarla destek olan, iş adamları Cengiz Safi, Reşat Bahat, Talip Emiroğlu, Ahmet Fehmi Tozlu, Hasan Çakırmelikoğlu, Hamza Bölük, Nizamettin Öztürk, Aykut ve Aydoğan Gezmiş'e ayrı ayrı şükranlarını sunduğunu söyledi.

Giresun Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir de törende söz alarak, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesinin faaliyet geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ise yaptığı konuşmada, Giresun'a yapılan her güzel işin mimarlarına Giresun halkı adına teşekkür ettiğini belirterek, bundan sonraki süreçte TBMM üyesi olarak kendi payına düşen sorumluluğu severek üstleneceğini dile getirdi.

Şehir merkezindeki konumu ile ulaşım sorunu olmayan Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, toplamda 5000 m2 kapalı alan içerisinde konuşlandı.

Diş hekimliğinin tüm branşlarında hizmet verecek olan Merkezimiz, koruyucu-önleyici-güncel tedavi yaklaşımları ile birlikte, genel anestezi altında çocuk ve engelli hastalarımızın her türlü diş tedavilerinin yapılacağı 3. basamak bir sağlık kurumu olarak hizmet verecek.

Merkezimizde 8 Anabilim Dalına ait kliniklerin yanı sıra, engelli hastalarımız için özel bir engelli kliniği ve engelli hastalara uygun tasarlanmış olan 1 adet engelli diş ünitesi bulunmakta.

Uygulama Hastanesi  26 diş ünitesi ile hasta kabulüne başlayacak olup, toplamda 40 diş ünitesi kapasitesine sahip.

Tam teşekküllü olarak planlanan merkezimizde ileri tetkik ve tedavi gerektiren diş tedavi işlemlerinin de yapılabilecek olması sayesinde, çevre illere olan hasta sevkinin ve bu sebeple oluşan hasta mağduriyetlerinin de önüne geçilmiş olacak.

Hali hazırda 19 öğretim elemanı ile hizmet vermeye başlayacak olan merkezimizde, yeni öğretim elemanlarının ve uzmanlık öğrencilerinin de alımı ile verilecek tedavi hizmeti kapasitesinin hızlı bir şekilde artırılması hedeflenmekte.

Diş Hastanemizin bölümleri arasında, ağız-diş ve çene radyolojisi (ilk muayene ve röntgen), ağız-diş ve çene cerrahisi (diş çekimi, kist tedavisi, implant vs.), Periodontoloji (diş eti hastalıkları), protetik diş tedavisi (protez, porselen diş), pedodonti (çocuk diş hekimliği), endodonti (kanal tedavisi), restoratif diş tedavisi (dolgu yapılan bölüm), ortodonti (tel tedavisi) bulunuyor.