YÖK tarafından Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda doktoralı insan kaynağını yetiştirmeyi hedefleyen YÖK 100/2000 Projesi kapsamında Giresun Üniversitesi adına ilk defa öğrenci kabulü yapıldı.

Söz konusu Projeye başvuru işlemleri, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN ve Doç. Dr. Tamer AKKAN tarafından gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Üniversitemizden kabul gören Doktora öğrencileri, YÖK tarafından belirlenen 100 öncelikli alandan biri olan “Sürdürülebilir Su Kaynakları (Su Tasarruf Teknolojileri ve Arıtma Teknolojileri dâhil)” alanında Doktora tez çalışmalarını Prof. Dr. Mustafa TÜRKMEN, Prof. Dr. Erol EĞRİOĞLU, Doç. Dr. Eren BAŞ ve Doç. Dr. Tamer AKKAN koordinatörlüğünde yürütecekler.

Üniversitemiz adına  bir ilki gerçekleştiren öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.