19 Ağustos 2023 tarihinde açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre, Giresun Üniversitesi lisans ve önlisans programları genelinde kontenjan doluluk oranımız yüzde 99.8 olarak gerçekleşti.

2023-2024 öğretim yılında önlisans (MYO)  programlarına yerleşen öğrenci sayısımız (4719); Üniversitemizin lisans programlarına yerleşen öğrenci sayımız ise (2434) oldu.

Bu öğretim yılında YKS ile yerleşen  (7153) ve özel yetenek sınavı ile yerleşen (140) olmak üzere toplamda (7293)  öğrenci Giresun Üniversitesi bölüm ve programlarına kesin kayıt yaptırma hakkını elde etti.

YKS yerleştirme sonuçlarına göre, önlisans programlarımızın tamamı dolarken, Üniversitemizde sadece Fen Bilgisi Öğretmenliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği programlarında eksik kontenjan kaldı. Bu programlarımızın da kesin kayıtlardan sonra yapılacak ek yerleştirmelerle dolacağını bekliyoruz.

Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi velileriyle birlikte  yürekten kutluyor, öğrenim hayatlarında üstün başarılar diliyoruz.