"14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Ata Park'ta bulunan Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar, "Tıp Bayramı aslında düşman işgaline karşı yakılan meşalenin adıdır. Bu direnişin adının bizim mesleğimiz ile anılması gurur verici bir durumdur. Deprem afeti dolayısıyla, Tıp Bayramı etkinliklerini iptal ettik. İl Sağlık Müdürlüğü, Tabipler Odası ve Üniversite olarak ortak bir çelenk koyma töreni yapılmasına karar verdik. Depremde sadece binalar yıkılmadı. Bizim umutlarımız da yıkıldı. Binaların enkazında sadece canlar kalmadı. Bizim yüreğimizde o enkazların altında kaldı. Acımız çok büyük. Ama unutmayalım ki, milletimizin feraseti ve birlik olma duygusu o acımızdan daha da büyüktür. Ne zaman bu milletin yardıma ve desteğe ihtiyacı olmuşsa, başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımız anında milletimizin yanında olmuştur. Bu felaketin ilk anında da yine milletimize uzanan ilk el olduk... Hala da olmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız matem, sözün bittiği yerdir. Başta hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere depremde vefat edenlere tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Hekimler olarak her zaman milletimize uzanan ilk el olmaya devam edeceğiz. Tüm sağlık çalışanlarımıza saygılar sunar, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım" dedi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma törenine, Dekan Ağar'ın yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut, Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Erhan Demirelli de katıldılar.