Giresun Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluğu tarafından “Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılı Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen ve İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın konuşmacı olarak katıldığı “Avrupa Hun Tarihi ve Tarihçiliğe Yaklaşımlar” başlıklı konferans, 05 Nisan 2019 Cuma günü gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Karadeniz Konferans Salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program, Sosyal ve Siyasal Araştırmalar Topluluk Başkanı Aybike Cücük’ün konuşmalarıyla devam etti.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Topluluk Akademik Danışmasını Doç. Dr. Mehmet Özmenli, topluluk olarak yaptıklarını çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendilerini kırmayarak programa katılan Prof. Dr. Turhan Kaçar'a teşekkür eden Özmenli’nin ardından başlayan konferansta, Avrupa Hunları ve Türk Tarihindeki yeri konuşuldu.

Avrupa Hunlarının tarih sahnesine çıkısını, sosyal ve siyasal yapısını anlatarak sözlerine başlayan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Kaçar, Avrupa’nın siyasi yapısına önemli ölçüde etki eden Hunların, faaliyet gösterdikleri bölgede diğer milletlerle olan ilişkilerine de konuşmasında yer verdi.

Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın tarihi kaynaklar ışığında Avrupa Hun Tarihini dinleyicilere aktardığı program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, günün anısına hazırlanan teşekkür belgesini Sayın Kaçar’a takdim etti.