Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi  akademisyenlerinden Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ tarafından düzenlenen "İnfodemi, Dezenformasyon Yasası ve Sağlıkta Dezenformasyon"  başlıklı konferans, 22 Aralık 2022 tarihinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa, infodemi, mezenformasyon ve dezenformasyon kavramlarını tanımlayarak başlayan Doç. Dr. Çağla YİĞİTBAŞ, sağlık alanında bu konulara yönelik uygulamalar ve sonuçları hakkında basına yansıyan haberler üzerinden örneklerle konuşmasının sürdürdü.

Programın sonunda, basında “Dezenformasyonla Mücadele Düzenlemesi” olarak bilinen “Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hakkında bilgi veren Sayın YİĞİTBAŞ, öğrencilere, bu konularda dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktaladı.