Dr. Öğr. Üyesi Enes Yıldırım TÜBİTAK 1812 BiGG Yatırım Programı kapsamında Deste...
Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hüseyin Şahin Özel Güvenlik Personeliyle Bir Araya Ge...
Üniversitemizden "Bilim Kafe" Etkinliği...
Doç. Dr. Melih AĞRAZ’ın TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
GRÜ Öğrencileri, “TEKNOFEST 2025 İSTANBUL”da Yarı Finalde
Akıntıya Değil Yaşama Tutunmak
Geçmişten Günümüze Değişen Aile Rolleri
Fındık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Çiftçi Eğitimleri
Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Yılda iki kez yayın yapan Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi'nin, uluslararası nitelikli prestijli dergiler arasında statüsünü geliştirecek olan bu gelişme ile ilgili kısa bir bilgi verelim:
DOI kısaltması ile anılan Digital Object Identifier (Dijital Nesne Tanımlayıcı), internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemidir. Kısaca DOI numarası verilmiş online bir kitaba, makaleye, bildiriye, ya da bunlar içerisinde yer alan bir içerik parçasına (resim, şekil, tablo) erişmek için DOI numarasını "çözümlemek" yeterli olacaktır. Bunun için tek yapmanız gereken, http://dx.doi.org/ adresindeki gibi "çözümleyici" arama motorlarına DOI numarasını girmektir. Online içerik, başka hiç bir adres bilmenize gerek kalmadan bilgisayarınıza inecektir.
Günümüzde artık bir çok dergi makalesinde DOI numarası, yani dijital plaka numarası bulunmaktadır. Online olarak erişim sağlanan tüm içeriklerde DOI numarasının kullanılması mümkündür.
Bütün DOI numaraları, parmak izi gibi benzersiz ve tekildir. Yani bir makaleye verilen DOI numarasının bir başka içeriğe verilmesi mümkün değildir. Tipik bir DOI numarası şu şeklidedir:
10.5505/tjtes.2011.73555