Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Radyo Televizyonu Programcılığı tarafından düzenlenen, "Sinemayla Hatırlamak: Toplumsal ve Kültürel Bir Pratik Olarak Giresun’da Sinemaya Gitmek" konulu panel, Erol Güzel ve Mustafa Aydın'ın katılımlarıyla, 01 Mart 2019 Cuma günü saat 14.00’da, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen, Giresun’un sinema tarihinde, Saray Sineması, Uğur Sineması ve Yeni Sinema gibi uzun yıllar faaliyet gösteren değerli sinemaların var olduğunu söyled

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandıran Türkmen’in ardından Öğr. Gör. Mehtap Özsoy’un moderatörlüğünde, Erol Güzel ve Mustafa Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleşti.

Panelde, sinemanın tanımı ve tarihsel sürecine değinen Öğr. Gör. Mehtap Özsoy, konuşmasının devamında geçmişten günümüze sinemanın dönüşümünü ele aldı.

Eski sinema çalışanları fotoğraflarından derlenen video gösterimiyle devam eden programda  daha sonra Erol Güzel söz aldı. Konuşmasına eski sinema kültürüne ve anılarına değinerek başlayan Güzel; “Giresun’da sanatın yeri çok değerlidir. Eskiden Giresun’a gelen sanatçılar da ‘Giresun’un yeri bizim için hep ayrı’ derlerdi” diyerek, Giresun’un sanata ve sanatçıya verdiği değere vurgu yaptı.

Bir diğer panelist Mustafa Aydın ise konuşmasında, öğrencilik zamanındaki sinema kültürüne ve Giresun’da sinemanın yerine dair anılarına değinerek bu konudaki düşüncelerini paylaştı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.