Üniversitemiz Genç Diyanet Topluluğunun düzenlediği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir’in konuşmacı olarak katıldığı, "Son Peygamber ve Allah İle İletişim" başlıklı konferans, 06 Mart 2019 Çarşamba günü saat 10:00’da Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve akabinde İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Faruk Şahin’in Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Genç Diyanet Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Kamil Ruhi Albayrak gerçekleştirdi.
Topluluk olarak öğrencilere; ilmi, kültürel, akademik ve sosyal yönden katkı sağlamak için çaba harcadıklarını söyleyen Kamil Ruhi Albayrak, bu ve benzeri etkinliklerle çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Genç Diyanet Topluluğunun ilk programına konuşmacı olarak davet edilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Son Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) dönemine değinen Demir, İslam Dini için önem taşıyan kişi ve kavramlar üzerinden Allah’la iletişim konusunda fikirlerini dile getirdi.

Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çakmak, İl Müftüsü Muhittin Oral, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı program, soru-cevap bölümü ve ardından Prof. Dr. Ahmet İshak Demir'e teşekkür plaketinin takdim edilmesiyle sona erdi.