Üniversitemiz Stratejik Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen ve BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Ali Semin'in konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye'nin Orta Doğu Politikasındaki Irak ve Suriye Stratejisinde Fırsatlar, Riskler" başlıklı konferans, 16 Aralık 2019 Pazartesi günü Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda   gerçekleştirildi.

Topluluk Başkanı Rumeysa Bildirici’nin açılış konuşmasıyla başlayan program, BİLGESAM Araştırma Koordinatörü Ali Semin'in konferansıyla devam etti.

“Türkiye’nin Ortadoğu Politikasındaki Irak ve Suriye Stratejisinde Fırsatlar ve Riskler” başlığıyla düzenlediği konferansta, Suriye ve Irak başta olmak üzere Türkiye’nin orta doğu için izlediği genel siyasete değinen Sayın Semin, bu stratejinin artı ve eksilerine de konuşmasında yer verdi.

Arap baharı v.b. vakaları örnek göstererek, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olayların birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini ifade eden Ali Semin, Türkiye’nin dış politikasının, bu gerçekler ışında belirlenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı konferans sonunda Sayın Semin’e teşekkür plaketini, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya takdim etti.