Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü ve Türk İstatistik Derneği işbirliği ile düzenlenen “11. Uluslararası İstatistik Kongresi” 04 Ekim - 08 Ekim 2019 tarihleri arasında Muğla - Bodrum’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

36 ülkeden 300’e yakın bilim insanının katıldığı kongrenin açılış konuşmasını GRÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özge Cağcağ Yolcu yaptı.

Beş gün boyunca alanında uzman bilim insanlarının gerçekleştirdiği sunumlarla devam eden kongre, 8 Ekim 2019 Salı günü Türk İstatistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşen Apaydın’ın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

Konuşmasında, kongrenin gerçekleşmesi için destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ile GRÜ İstatistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Zehra Doğru’ya teşekkür eden Prof. Dr. Ayşen Apaydın ayrıca, Üniversitemiz İstatistik Bölümünün diğer akademisyenleri ile kongrenin hazırlık sürecinde etkin rol alan GRÜ İİBF Ekonometri Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ufuk Yolcu’ya da teşekkürlerini sundu.