15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde tüm Türkiye ile birlikte Giresun’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Üniversitemizde düzenlenen program, 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği konferans salonunda, il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can, hain darbe girişiminde şehit düşenlere rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Etkinliğin düzenlendiği salonun 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in adını taşıdığını hatırlatan Rektörümüz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı koyan ve yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. O gece sokaklara inerek tankların önünü kesen ve hainlerin, alçakların oyununu bozan aziz milletimi şükranla ve saygıyla selamlıyorum.”

Daha sonra kürsüye çıkan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Türkiye’de, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhuriyet tarihi boyunca eşine rastlanmayan bir kalkışma, bir işgal harekatıyla karşı karşıya kalındığını söyledi. FETÖ terör örgütünün, iç ve dış işbirlikçileriyle ülkeyi işgal etmeye kalkıştığını dile getiren Sarıfakıoğulları, Milletin, Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokaklara inerek bu hain girişimi bertaraf ettiğini söyledi.

15 Temmuz şehit ve gazilerini anarak sözlerini noktalayan Sayın Valinin ardından, 15 Temmuz’u konu alan video gösterimleri ve İstanbul’da şehit düşen, Tirebolulu hemşehrimiz İsmail Kefal’in hayatının konu edindiği belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

GRÜ Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezinden Ümran Turgut’un sunumunu yaptığı program, Alucra MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fikret Uslucan’ın “15 Temmuz İhaneti ve Milli İradenin Uyanışı” başlıklı konferansıyla devam etti.

15 Temmuz ihanetinin bir çok yönden ele alınabileceğini söyleyen Uslucan, konuşmasında Türk toplumunun genel yapısına, FETÖ’nün devletin sinir noktalarına nasıl sızdığına ve 15 Temmuz gecesinde yaşananlara değindi.

Sayın Uslucan’a teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona eren programa; Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can’ın yanı sıra, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı B. Murat Yakın, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, üniversitemizin akademik ve idari personeli ile vatandaşlar katıldı.