15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram’ın konuşmacı olarak katıldığı 18 Mart’tan 15 Temmuz’a İstiklal Mücadelemiz başlıklı konferans, Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yılmaz Can ve diğer il protokol üyelerinin katılımıyla Giresun Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un “Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” dizeleriyle başlayan Bayram, “15 Temmuz hain kalkışması ne yazık ki bir istismar hareketidir. O gece vatandaşımızın ortaya koyduğu duruş ve kararlılık bize tarih kitaplarında, edebiyat kitaplarında yazan kahramanlıklarımızın hikâye olmadığını göstermiştir. 15 Temmuz’a kadar bunları kitaplardan okuyorduk. O gece bunların yaşanan olaylar olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.