Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100. yılı, tüm yurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Giresun Valiliği önünde düzenlenen ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un da katıldığı 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam eden programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut gençlere hitaben bir konuşma yaptı.

Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı tören, çeşitli yarışmalarda dereceye gören öğrencilere madalya ve plaketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Rektörümüzün yanı sıra; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.