25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü  kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığın sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir.  Dünya’da ve ülkemizde  kadına yönelik her türlü şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin, taciz ve istismarın önlenmesi konusunda bilimsel çalışmalarda bulunmak üniversitelerin görevlerindendir. Bu bağlamda Üniversitemizin Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAM) kadına karşı şiddet konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve duyarlılık oluşturmak, toplumsal bilinçlenmeyi geliştirmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Kadına karşı yapılan ayrımcılık ve şiddet insan hakları ihlalidir. Psikolojik, ekonomik, cinsel ve fiziksel şiddete ya da aile içi şiddete uğrayan kadınların şiddetten korunması ve şiddete maruz kalanlara destek sağlanması güçlü kadına, güçlü aile yapısına sahip olmak demektir.

Kadınlara yönelik şiddeti önleme konusunda koruyucu, önleyici, eğitici, rehberlik ve rehabilite edici faaliyetlere hız verilmelidir. Tüm birey ve kurumlar aile içinde ve  toplum da sevgi ve huzur dolu bir ortamın oluşturulmasına katkı vermeli, sorumluluk almalıdırlar.

Prof. Dr. Yılmaz CAN