Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen “Geleneksel PDR Günlerini”, 02-04 Mart 2020 tarihlerinde Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Topluluk Başkanı Mustafa KARAKÖSE’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklerin ilk gününde Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şirin BOZKURT ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, aynı zamanda PDR Bölüm Başkanı Profesör Dr. Enver SARI da birer konuşma yaptılar.

Etkinliklerin ilk gününde kürsüye çıkan ve "Yapay ve Doğal İhtiyaçlar Bağlamında Ruh Sağlığı ve Psikoterapi" başlıklı bir konferans veren Profesör Dr. Hikmet YAZICI’nın ardından Profesör Dr. Mustafa ŞAHİN de, "Kültüre Dayalı Psikolojik Danışma Bağlamında Cinsiyet Eşitsizliği" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

PDR günlerinin ilk günü Prof. Dr. Başaran GENÇDOĞAN’ın "Çözüm Odaklı Terapi" başlıklı sunumuyla sona ererken, ikinci gün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven ÖZDEM konuşmalarıyla başladı.

Dr. Ramazan UÇAK’ın "Psikolojik Danışma Sürecinde İntihar Riskinin Değerlendirilmesi", Psikolojik Danışman Samet BOZAT’ın "Okullarda Danışmanlık Tedbiri Uygulaması" ve Doç. Dr. Cahit KAYA’nın "Üniversite Öğrencilerinin Danışma Alma İle İlgili Tercihleri" başlıklı konferanslarıyla devam eden etkinliğin ikinci gününde son olarak Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinin eski genel başkanlarından Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK bir söyleşi gerçekleştirdi.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda geçmişten günümüze yapılan çalışmalara ve gelinen son noktaya değinen YEŞİLYAPRAK, programın devamında öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

“6. PDR Günlerini”n son gününde Psikolojik Danışman Büşra BAYRAK’ın "Vaka Anlizleriyle Birlikte Oyun Terapisi" ve Psikolojik Danışman Adil Emin ÖZAY "Psikoterapi Neden İşe Yarar" konulu konferanslarıyla devam eden program, Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şirin BOZKURT’un kapanış konuşmasıyla sona erdi.