Romanya Bükreş Üniversitesi Coğrafya Fakültesi ev sahipliğinde; İktisadi Kalkınma Ve Sosyal Araştırmalar  (İKSAD)- Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma Ve Uygulama Merkezi (KARASAM) Ve Giresun Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “7. Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Bilimsel Araştırmalar Sempozyumu” 27-29 Kasım 2021 tarihlerinde yüzyüze ve online olarak iki aşamalı olarak yapıldı.

6 ayrı salonda gerçekleşen  sempozyumun açılışı  Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan Giresun ili tanıtım filmi ile yapıldı.  Sempozyum  Düzenleme Komitesi Ve İKSAD Başkanı Dr. Mustafa Emek ve KARASAM Müdürü Ve İKSAD Karadeniz Koordinatörü Dr. Abbas Karaağaçlı’nın açılış konuşmalarının ardından Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu bir konuşma yaparak katılımcılara tarihi ve kültürel özellikleriyle Giresun’u anlattı ve bir sonraki sempozyumun ilimizde yapılması için bilim insanlarını Giresun’a davet etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Bülent Haner’in programın bilimsel amacı ve elde edilecek kazanımları ifade ettiği konuşmasının ardından başlayan sempozyumda Kaaaradeniz’e kıyısı olan 10 ülkeden 43 bilim insanı bildiri sundu.

Tüm bilim dallarında yapılan özgün akademik çalışmaların yer aldığı sempozyumda,  ileri teknoloji, sosyoloji, eğitim ve güzel sanatlar gibi konularda yapılan en son bilimsel çalışmalar yer aldı. 27-29  Kasım 2021 tarihlerinde yüzyüze ve online olarak 2 gün süren sempozyumda sunumların, Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde yapıldı.