Üniversitemiz Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Giresun Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle, 15 Mart Çarşamba günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda “Afetler, Travmalar ve Psikolojik Destek” konulu seminer çalışması düzenlendi.

6 Şubat 2023’te gerçekleşen ve 10 ilimizi önemli ölçüde etkileyen depremin fiziki zararları ve can kayıplarının yanında tüm ülkemizi ve dünyayı sosyal, duygusal ve psikolojik olarak da etkiledi. Afet sonrası yürütülen hizmetlerin bir parçası olarak psikososyal hizmetler günümüzde yaşanan afetler sonrasında gerçekleştirilen önemli destek süreçleridir. Bu kapsamda Giresun Üniversitesi Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Giresun Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğiyle, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Meşe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Çalış, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Şahin tarafından Giresun Rehberlik ve Araştırma Merkezi hizmet bölgesinde(Merkez, Piraziz, Bulancak, Keşap, Yağlıdere, Espiye, Dereli) görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmalar ve eğitimcilere yönelik “Afetler, Travmalar ve Psikolojik Destek” konulu seminer gerçekleştirildi.