Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinde görevli Arş.Gör. Büşra Yurtalan, İzmir Türk Ocakları Şubesi tarafından her yıl düzenlenen, "Prof.Dr. M.Cemal Sofuoğlu Türk İslam Araştırmaları Teşvik Ödülü" ne layık görüldü.

2020 yılı için düzenlenen Yarışmaya Yüksek Lisans kategorisinde, "Ashabul-Hadis'in Akaid Metinlerinde Dışlayıcı Söylem (3./9. Asır Reddiye Literatürü) adlı tez çalışmasıyla katılan Arş.Gör. Büşra Yurtalan'a bu çalışmada, Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mahmut Ay danışmanlık yaptı.

Prof.Dr. M.Cemal Sofuoğlu Türk İslam Araştırmaları Teşvik Ödülleri her yıl, yüksek lisans ve doktora çalışmaları alanında üstün başarı elde etmiş akademisyenlere veriliyor.

Arş.Gör. Büşra Yurtalan'ı tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.