Giresun Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi  (BAP) tarafından düzenlenen "BAP İşleyişi ve İşlemleri" konulu bilgilendirme toplantısı, 3 Nisan 2019 Çarşamba günü Şehit Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleştirildi.

BAP Koordinatörü Prof. Dr. Yalçın Tepe’nin birimin genel yapısı ve işleyişinden söz ederek başladığı toplantıda, GRÜ BAP biriminin bugüne kadar yaptığı çalışmalara yer verildi.

BAP Komisyonu (BAPKO) hakkında bilgi vererek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Yalçın Tepe, BAPKO’nun görev, yetki ve sorumluluklarına ayrıntılı bir şekilde değindi. Ön değerlendirme kurullarının da uygulamaya geçtiğini ifade eden Tepe, BAPKO’nun alt kollarına ve onların BAP bünyesinde üstlendikleri görevlere yer verdi.

Yıllara göre BAP proje sayılarını, birimin bütçe ve gelir kaynakları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yalçın Tepe, BAP yönetmeliğine, proje türlerine ve A,B,C,D,E,F,G tipi projelerin neleri kapsadığına değinerek sözlerini noktaladı.

Sayın Tepe’nin ardından kürsüye çıkan Dr. Öğr. Üyesi M. Serkan Abdüsselam, BAP otomasyonu hakkında salondaki dinleyicilere bilgi verdi.

Web sitesi üzerinden nasıl proje oluşturulacağını hazırladığı slayt gösterimi ile adım adım anlatan Dr. Öğr. Üyesi M.Serkan Abdüsselam, dinleyicilerden gelen sorular üzerine merak edilen diğer hususlar hakkında da bilgi verdi.

Üniversitemiz akademik ve idari personelinin katıldığı toplantı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Soylu’nun konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi.