Üniversitemiz Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından Rektörlük Binası Fuaye Salonunda düzenlenen “Bauhaus 100. Yıl Sergisi”nin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un da katılımıyla, 30 Nisan 2019 Salı günü gerçekleştirildi.

20. yüzyılda mimari, tasarım ve sanat alanlarında yeni akımlar yaratan,  mimaride olduğu kadar endüstriyel tasarım ve şehir planlaması gibi konularda da yenilikler getiren ve yarattığı yeni akımla sanatın tüm dallarını etkileyen Bauhaus sanat akımının ortaya çıkışının 100. yılı dolayısıyla tüm dünyada düzenlenen etkinlikler kapsamında Üniversitemizde de,  akademisyen ve tasarımcıların eserlerinden oluşan bir sergi düzenlendi.

Üniversitemizde düzenlenen uluslararası ilk afiş sergisi olma özelliğindeki serginin açılış kurdelasını; Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çelik, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Tepe ve Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Nur Atasoy birlikte kestiler.

Açılışın ardından sergiyi gezen Rektörümüz, Dr. Öğr. Üyesi Seda Nur Atasoy ve Öğr. Gör. Ekin Su Kuzu’dan Bauhaus sanat akımı ve sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldı.